ND Pride Leiden met bondgenoten

Neurodiversity Pride Day - Amstelveen

Welkom bij Neurodiversity Pride Amstelveen! 

Neurodiversity Pride Day vieringen in Amstelveen op 16 Juni 2024.

Vier Neurodiversiteit, omarm je andersheid! 

Op 16 juni is het feest voor alle neurodivergente mensen van Amstelveen. We vieren we de positieve kracht van neurodiversiteit en omarmen we de andersheden van neurodivergente mensen.

In 2019 vond de eerste grote viering plaats in Amstelveen, met speeches van wethouder Ballegooijen, de neurodiversiteitsrede van het jaar door Prof Jelle van Dijk en vele andere sprekers in het gemeente raadshuis. Dit jaar 2024, organiseren we sport activiteiten voor kinderen, volwassenen, en organiseren we een vlaghijsing met lokale politici. 

Doe mee!

Op 16 juni 2024 zijn er leuke sportactiviteiten voor neurodivergente kinderen en hun vrienden, en ook voor volwassenen. In samenwerking met de Neurodiversity Foundation, de Special Needs Stichting Nederland, Chung Do Kwan School of Korean Martial Arts en Jeanette Hautus zullen er activiteiten plaats vinden in “De Bloeiwijzer”, begeleid door de leraren van de Stichting Special Needs Nederland van David Chung. Meedoen is gratis, en leuk!

Ook zal er een vlaghijsing plaatsvinden met lokale politici, waarin de Neurodiversity Pride Day vlag gehesen wordt om de trots en solidariteit met neurodivergente mensen te tonen. Een signaal dat elke neurodivergent persoon in Amstelveen welkom is, en veel redenen hebben om trots op zichzelf te mogen zijn. 

Wat is Neurodiversiteit?

Neurodiversiteit is een concept dat verwijst naar de diverse manieren waarop breinen functioneren, de wereld waarnemen en begrijpen. Het benadrukt het belang van het erkennen en waarderen van de unieke sterke punten en capaciteiten die voortkomen uit neurologische variaties.

Het pleit voor het bieden van de benodigde ondersteuning en aanpassingen aan neurodivergenten, zodat zij kunnen gedijen in een samenleving die doorgaans is afgestemd op mensen die aan de norm voldoen. De kerngedachte achter dit concept is dat deze diversiteit van onschatbare waarde is voor de algehele samenleving, zelfs wanneer deze afwijkt van de conventionele norm.

Autisten, ADHD’ers, hoogbegaafden, mensen met OCD, dyslectici (en vele andere neurodivergente groepen) beschikken allemaal over unieke denkpatronen, en hun diversiteit en individualiteit verrijken de wereld op vele vlakken.

Het is essentieel om te erkennen dat neurodivergente individuen iets bijzonders te bieden hebben, en met trots mogen zij hun eigen identiteit omarmen. Door middel van Neurodiversity Pride wordt hier aandacht aan geschonken, zowel individueel als gezamenlijk.

Wat kan je doen:

Meehelpen?
De amstelveners Tjerk, Jeanette en David realiseren dit project, met support van partners. Helpen? Graag!

Neem contact op met neurodiversityfoundation@gmail.com voor vragen, suggesties en als je een goed idee hebt voor deze dag in Amstelveen. Voor algemene vragen kan je ook contact opnemen met info@neurodiversityprideday.com

Terugblik: Boodschap van wethouder Ballegooijen in 2019 “Unless You Are A Unicorn”

Programma Neurodiversity Pride Day Amstelveen 2024

Programma Amstelveen –  16 Juni 2024

ND Pride Amstelveen is gemaakt door & voor alle neurodivergente mensen. Iedereen, van elk neurotype, is welkom. Het programma is nog niet definitief en kan veranderen. 

Vlaghijsing Neurodiversity Pride Day Vlag: 10.30 - 11:00

Informatie volgt. 

Sportactiviteiten voor kinderen | 11:00 - 11:30

Eerste les. Ouders mogen meedoen. 

Sportactiviteiten voor kinderen | 11:30 - 12:00

Tweede les. Ouders mogen meedoen. 

Resources

Voeg je activiteit toe

Op de “Contact” pagina, staat een mogelijkheid om je activiteit toe te voegen  aan de publieke agenda van ND Pride. Om je programma onderdeel toe te voegen aan het ND Pride Amstelveen programma, neem direct contact op met ons!

Download the logos

Download the ND Pride logo’s and artwork in the Downloads page

Read about ND Pride Day

Read about Neurodiversity Pride Days at the FAQ page, or visit the pages of the 6 earlier editions.

Contact

If your organisation needs more information, send a mail to info@neurodiversityprideday.com.

Organisatoren en bondgenoten

Organisatoren en bondgenoten Neurodiversity Pride Amstelveen 2024

Het Neurodiversity Pride Team werkt in ND Pride Amstelveen 2024 samen met geweldige bondgenoten, waaronder: Chung Do Kwan School, Neurodiversity Foundation, Special Needs Stichting Nederland, De Bloeiwijzer en Jeanette Hautus.  

Stichting Neurodiversiteit (internationaal bekend als de Neurodiversity Foundation) streeft naar een neurodivergent vriendelijke wereld waarin iedereen, ongeacht hun neurotype, gelijkwaardig kan en mag meedoen in de maatschappij. Eén van de vele activiteiten die wij organiseren is Neurodiversity Pride Day. Dit jaar vieren wij de 7de editie van dit wereldwijde evenement.

Om deze toekomst te realiseren, maken we vele projecten, communities, onderzoeken en producten die sociale verbinding en samenwerking tussen neurodivergente en neurotypische individuen bevorderen.

Onze missie is om het pad naar een nd-vriendelijke toekomst te versnellen waarin neurodiversiteit wordt omarmd en gevierd!

Voor meer informatie ga naar de website van stichting Neurodiversiteit.  

Vier je andersheid, vier je eigen feestje!

How to celebrate neurodivergent pride? 

Check out other ways to celebrate during Neurodiversity Pride Week

ND Pride 

Neurodiversity Pride Day: 16 June 2024.

Neurodiversiteitsweekend – ND Pride Leiden: 14-16 June.

ND Pride Week: 10-17 June 2024.

Activities

Activities

Add your activity

Event Calendar (unpublished)

Links

Stride Sports

Gather Presentation Room

Vr Pride Universe

NEA HyHyve 

Neurodiversity Education Academy

Neurodiversity Foundation

Editions

ND Pride 2023

ND Pride 2022

ND Pride 2021

ND Pride 2020

ND Pride 2019

ND Pride 2018

Information

Home

Contact

FAQ

Resources

Images Pack

en_USEnglish